Tuscany

Тоскана

Toscane

ToscaneToscane – de regionale hoofdstad van Toscane is Florence. De bevolking van Toscane woont aan de kust en tussen Florence en Pisa. 

Toscane is een geliefde vakantiebestemming voor cultuurliefhebbers, in deze groene regio is ontzettend veel te zien. Florence is wereldwijd bekende kunst stad met vele culturele bezienswaardigheden. Over Toscane zijn vele boeken geschreven waaronder ook enkele bestsellers zoals “Een huis in Toscane”.

Doordat deze regio geen massa bestemming is, blijft voor een groot deel de rust en authenticiteit bewaard die de cultuur van deze regio zo goed kenmerkt. Na Florence zijn andere populaire steden in Toscane; Arezzo, Pisa, Siena, Viareggio. Umbrië is de regio naast Toscane die ook erg geliefd is bij toeristen.

Het binnenland wordt gekenmerkt door liefelijke zachtglooiende heuvels, boerenlandhuizen, wijngaarden, olijven en citrusvruchten. De prachtige kleuren van in het Toscaanse landschap zijn wereldberoemd.

Provincies Lucca en Pisa

De twee Toscaanse provincies Lucca en Pisa liggen in het westelijke deel van de regio. Met aan de westkant de Middellandse Zee met zandstranden en in het oosten de gebieden rond Florence. In het noorden vormen de Apuaanse Alpen een machtig decor. Het gebied wordt gekenmerkt door heuvels met bossen en landerijen, waar mooie wandel- en fietstochten gehouden kunnen worden. De streek Lucca en Pisa hebben een grote agrarische bevolking. De boerenfamilies houden zich vooral bezig met wijn- en olijfbouw, maar ook bosbouw en veeteelt zijn er van groot belang. Het gebied ten oosten van Lucca is vooral bekend om haar bloemen- en plantenteelt. De vele steden, stadjes en dorpen hebben over het algemeen een Etruskische of Middeleeuwse stratenplan met een wirwar van straatjes en dorpen rond imposante pleinen. Zonder uitzondering is de Duomo er het centrale punt. Lucca en Pisa zijn de grotere steden.

Lucca: De stad Lucca ligt in de vallei tussen de rivieren de Serchio en de Arno. De stad kende haar hoogtepunt in de 16e en 17e eeuw, maar de geschiedenis voert terug tot de Etrusken. De stad heeft veel monumenten, vooral kerken en torens. Kenmerkend in de stad zijn de Piazza dell’ Anfiteatro Romano. Dit prachtige ovale plein wordt omringd door woningen die door de eeuwen heen gebouwd, herbouwd, gerestaureerd en weer aangepast zijn op de fundamenten uit de romeinse tijd. Daarnaast is de beroemde stadswal natuurlijk een echte oogtrekker.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Индекс цитирования